Informatie over Rijschemamaken.nl

Op deze website kunt u eenvoudig een rijschema voor uw team in elkaar knutselen. Het houd met zoveel mogelijk rekening, zodat u nergens over na hoeft te denken. Het enige wat u hoeft te doen is de stappen te doorlopen om alle gegevens in te vullen.

Hoe genereer ik mijn eigen rijschema?

Klik in de bovenstaande navigatie op "Rijschema maken" en volg de onderstaande stappen wanneer het systeem zelf te onduidelijk is.

 • Stap 1: Vul in het eerste scherm de naam van uw team in, en de verzamelplaats vanaf waar u uw reis iedere uit wedstrijd begint.
  Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem de KM's kan berekenen.
 • Stap 2: Vul in de stap: "Personen" alle spelers in die in uw team zitten. Geef aan of ze in het bezit zijn van een rijbewijs zodat het systeem weet dat er een extra plek in de auto vrij is. Wanneer een speler zelf rijd (chauffeur is), kan er een passagier meer mee in de auto.
  U komt geen velden te kort: Klik op: "Voeg een nieuw veld toe!" langs de volgende knop om een nieuw veld toe te voegen.
 • Stap 3: Vul in de stap: "Wedstrijden" alle uit wedstrijden in. De datum en tijd is niet persé nodig, echter is dit wel aan te raden zodat het schema dat uiteindelijk wordt gegenereerd er zo compleet mogelijk uit ziet. Dit zorgt er tevens voor dat u het direct aan uw medespelers kunt geven, zonder zelf nog wijzigingen aan te moeten brengen.
  U komt geen velden te kort: Klik op: "Voeg een nieuw veld toe!" langs de volgende knop om een nieuw veld toe te voegen.
 • Stap 4: Zodra het kopje: "Genereer" geel wordt bent u bijna klaar. Op deze pagina wordt er van u gevraagd alles nogmaals goed te controleren of alles wat u in heeft gevoerd ook daadwerkelijk klopt. Is dit niet het geval, dan kunt u dit nog aanpassen door op de knoppen boven in te klikken. Al uw data blijft zo lang u uw browser open houd gesaved! Klopt alles? Klik op volgende! Let op: Als er in het berekenen iets mis gaat, komt er bij de KM's "unkown" te staan. Klik op F5 en het systeem zal het nogmaals proberen.
 • Stap 5: Proficiat! U heeft nu uw eigen rijschema gegenereerd! U leest het goed, u bent nu al klaar!
  Vergeet het schema natuurlijk niet te downloaden! Deze optie staat onderaan op de pagina! U zult een excel bestand ontvangen op uw computer.

U kunt ten alle tijden terug naar een vorig scherm, dit doet u door in de balk op het vorige stap te klikken. Bijvoorbeeld: U bent bezig met het invullen van de wedstrijden, maar bedenkt u ineens dat u een speler bent vergeten in te vullen. Klik eerst op "volgende" bij wedstrijden om te zorgen dat uw huidige informatie niet verloren gaat. Klik vervolgens op "Personen" om terug te keren naar dit scherm.
Het maakt tevens niet uit als het systeem begint met generen, dit zal direct verwijderd worden en opnieuw gestart worden zodra u weer terug op dit scherm komt.

Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de envelop rechts boven in de hoek van uw venster!